2012. február 3., péntek

Csokis mandulás keksz



Hozzávalók:
- 100 g vaj 
- 8-10 g folyékony édesítő (ízlés dolga, függ a csoki kakaótartalmától is)+ egy kis vanília aroma
- 1 db tojás 
- 30 g darált (héjas) mandula
- 30 g szójafehérje izolátum (a legtöbb bioboltban kapható, ha mégsem, más fehérjepor is megteszi) 
- 20 g darált lenmag 
- 3 g sütőpor 
- 40 g étcsoki (min 65%-os, de minél magasabb a kakaótartalma, annál kisebb a netto ch tartalma...) 

Összeállítása: a vajat megpuhítom, hozzáadom az édesítőt és a vanília aromát, majd a tojást, végül a sütőporral összekevert "száraz összetevőket": a mandulát, lenmagot és a fehérjeport. A végén a felkockázott étcsokit (nem vágom túl apróra) is belekeverem . Az ellapított kis golyócskák 13-15 perc alatt megsülnek 180 fokon. 

20 db golyócskát készítek, és így 1 db-ban van: 
- 70 kcal 
- 1,8 g fehérje 
- 6,8 g zsír 
- 1,9 g CH és 0,7 rost, tehát 
- 1,2 g netto szénhidrát  


recept innen:  http://lccuisine.blogspot.com 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése