2012. február 3., péntek

Protein süti recept


Hozzávalók:
  • - 1,5 dl alacsony zsírtartalmú tej vagy víz
  • - 3-4 mérőkanálnyi fehérje porral 
  • - 2 bögre ( 2x 3dl ) zabpely 
  • - 2-3 tojás fehérje
  • - 2-3 kanál méz 
  • - 2 kanál kókuszreszelék
  • - 3 kanál sütési kakaópor
  • - diót, mogyorót vagy kisebb gyümölcs darabok


Az alacsony zsírtartalmú tejet vagy vizet keverjünk össze a fehérje porral, natúr izolátum a legmegfelelőbb. Ehhez  adjuk hozzá a zabpelyhet, majd keverjük össze. Massza formája legyen, kicsit folyós legyen, ezért lehet, hogy még kis tej/víz kell bele.
Hagyjuk állni 10-15 percig. A tojás fehérjét verjünk habosra a mézzel vagy ízesítő folyadékkal. Ne cukor legyen! A zabpelyhes keverékünkbe kókuszreszeléket és 3sütési kakaóport ( ennek nagyon alacsony a szénhidrát tartalma ) keverjünk. Ezen felül diót, mogyorót vagy kisebb gyümölcs darabokat rakjunk. Miután összekevertük, lassan keverjük a felvert tojásfehérjét is a masszába, beleforgatva.
Most előmelegített sütőbe, 180-200 fokon 15 percig süssük. Akár formába is önthetjük vagy csak egy alufólián adagokra szaggatva elhelyezhetjük.
Természetesen a kakaópor-kókusz kihagyható, illetve egy kis kedvenc gyümi is belerakható, csak figyeljünk ezek energia és szénhidrát tartalmára. Natúr módon ezeket kihagyhatjuk, de érdemes a jobb íz miatt megspékelni....ami egy határig megengedett :)

Ezzel áthidalhatjuk a napközbeni főbb étkezéseket, ha nagyon megkívánunk valamit és nem bírunk ellenállni.
Jó sütögetést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése