2012. február 3., péntek

Kókuszos mandulás lowcarb sütemény




A hozzávalók:
- 10 dkg vaj
- 100 g (finomra őrölt) kókuszreszelék
- 90 g darált mandula (én héjas mandulás használok)
- 2 db tojás + 4 evőkanál víz
- 14 g folyékony édesítő
- egy kis kanál reszelt citormhéj, és vanilia aroma (elhagyható)
- egy kevés szeletelt mandula a tetejére
Az elkészítése: a megpuhított vajhoz adjuk az édesítőt, citromhéjat, valamint a felvert tojásokat és a vizet, végül a kókuszreszeléket és a mandulát is hozzákeverjük a masszához. Szilikonos vagy sütőpapírral kibélelt formában 175 fokon 35-40 perc alatt megsül.

Ha 16 szeletre vágjuk, 1 db-ban van:
- 131 kcal
- 3,1 g fehérje
- 13,5 g zsír
- 2,8 g ch és 1,8 g rost, azaz
- 1 g netto szénhidrát.
Az eredeti recept hámozott mandulát használ, amivel bizony látványosabb a sütemény, azonban nekem a napi rostfogyasztáshoz a sütemények és nasik is jelentősen hozzájárulnak, így saját felhasználásra maradok a kissé barnásabb változatnál


recept innen: http://lccuisine.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése