2012. február 3., péntek

Lowcarb brownie





Hozzávalók:

- 50 g vaj
- 50 g étcsoki (minimum 75%)
- 20 g kakaópor
- 12 g folyékony édesítő (cca 120 g cukornak megfelelő cukorpótló, de ez attól is függ, hogy mennyire keserű az étcsoki, és mennyi szeretjük édesen..)
- 0,5 deci tejszín
- 2 (lehetőleg nagy) tojás
+ min 0,5 dl víz hozzákeverve
- 60 g (egy alig teli 2dl-es pohár) darált lenmag
- 20 g (2-3 ev.kanál) darált mandula
- 1 teáskanál sütőpor
+ egy kicsi rum aroma és egy kevés aprított dió a tetejére

Összeállítás: vajat meg kell puhítani, majd beletenni a kockázott csokit, és együtt felolvasztani őket. Ezután hozzáadhatjuk a kakaóport, édesítőt és tejszínt (ez pont jól lehűti a csokit), majd a 2 két tojást és vizet is alaposan belekeverni, végül a sütőporos darált lenmagot és mandulát. (ez max. 10 perc..)

Szilikos vagy sütőpapíros formában 175-180 fokon 20-25 perc alatt sül meg. 

16 szeletre vágom és akkor 1 db: 
- cca 80 kcal, 
- 3,3g fehérje, 
- 7,7g zsír, 
- 3,7g szénhidrát, és 2,4g rost 
azaz 1,3 g netto ch-t tartalmaz

Legjobban egy finom csésze teával szeretem. Szerintem érdemes kipróbálni, mert ilyen sütivel fel sem tűnik, hogy az ember diétázik, pedig igen..:)




recept innen: http://lccuisine.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése