2012. február 3., péntek

Mandulás csók


Hozzávalók:
- 2 db tojásfehérjére
- 100 g finomra darált mandulára
- 10 g édesítőre (bármilyen cukorhelyettesítő, én pl. most 3 "csipet" Stevia port használtam)
- pár csepp vanília és/vagy mandula eszenciára
- kevés reszelt citromhéjra
- egész mandulákra a díszítéshez
Az elkészítése nagyon egyszerű: a tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd "félúton" hozzáadjuk az édesítőt és az eszenciákat. A habhoz hozzákeverjük a citromhéjas darált mandulát (össze fog tőle esni a hab...), és kis halmokat rakunk a masszából egy szilikonos sütőpapírra. (nedves kézzel egy kicsit meg is formázhatjuk őket) Minden kis puszedlit egy fél mandulával díszítünk. 175 fokon süssük 15-20 percig (de figyeljük, hogy ne legyen nagyon barna) Várjuk meg, amíg kihűlnek, és akkor mozgassuk őket.


Amennyiben 20 darabot készítünk, egy darabban van:
- 33 kcal
- 4,2 g fehérje
- 2,8 g zsír
- 1,2 g szénhidrát és 0,7 g rost
- 0,5 g netto szénhidrát*

 recept innen: 
http://lccuisine.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése