2012. április 15., vasárnap

Szezámos Biscotti




8 vékony szelethez:

2 tojás
6 dkg szezámmag
6 dkg dió
3 dkg lenmag
1tk só
1dl víz
30ml olíva olaj
1/2 tk szódabikarbóna

180°C-ra előmelegítjük a sütőt.
Az aprítóba tesszük a szezámmagot, diót és lenmagot.
Felverjük a tojásokat a sóval, vízzel és olajjal.
A ledarált magokat összekeverjük a szódabikarbónával, majd hozzákeverjük a tojásokhoz és sütőpapírral kibélelt tepsin 30 percig sütjük.
Miután kivettük és tortarácson hagytuk kihűlni, felszeljük kenyérvágó késsel vékony szeletekre és újra visszatesszük a sütőbe az egyik, majd a másik oldalukon sütve őket 10-10 percig. Forrón vagy kihűlve is fogyaszthatjuk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése