Itt találtam:
Szamócás túrószelet |
HOZZÁVALÓK A TÉSZTÁHOZ:
- 15g zabpehely
- 20g cukorbetegeknek való lisztkeverék
- 1 kemény habbá vert tojásfehérje
- 20ml 0.5%-os tej
- 5g zsírszegény fekete kakaópor
- 1 kiskanál fahéj
- 75g lereszelt alma
- 5g light margarin (omega3+6)
- tetszőleges mennyiségű és minőségű édesítő
- késhegynyi szódabikarbóna
HOZZÁVALÓK A KRÉMHEZ:
- 1 pohár (150g) epres light joghurt
- 100g 0,2%-os túró
- fél citrom lereszelt héja
- 10g instant zselatin fix (gyakorlatilag csak fehérje...)
- ha úgy érzitek kell, akkor ebbe is mehet a tetszőleges édesítő
- 10g diabetikus lekvár a díszítéshez
----------------------------------------------------------------------------
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojásfehérje kivételével összekeverjük a tésztához az alapanyagokat
2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy kevés édesítővel (tejszínhab állagúra), majd nagyon óvatosan beleforgatjuk a tésztába
3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben kb. fél centi vastagságban elsimítjuk és 180°C-on/3-4es fokozaton készre sütjük. A közepe az alma miatt mindig lágy marad egy kicsit, ez nem baj, de nem működik miatta a tűpróba. Várjunk addig, amíg a tészta széle megpirul.
4. Amíg sül a tészta, egy tálban krém állagúra kikeverjük a joghurtot és a túrót, majd ízlés szerint ízesítjük citromhéjjal, édesítővel
5. Ha megsült a tészta, kivesszük a sütőből és 10 percet pihenni hagyjuk
6. Megfordítjuk, tiszta nedves szivaccsal áttörölgetjük és ügyesenokosan lehúzzuk róla a sütőpapírt
7. Kis darabokra szaggatjuk és egyenletesen elterítjük egy műanyag tálban
8. 10g (fél tasak) instant zselatin fixet alaposan elkeverünk a túrókrémben, majd a tésztára öntjük
9. A tetejét egy kevés, vízzel elkevert lekvárral díszítjük
10. Dermedésig hűtőben pihentetjük
11. Akkor vártunk eleget, ha a sütemény könnyedén, egyben kiemelhető a dobozból
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése