2012. április 15., vasárnap

Zabpelyhes sós keksz



Hozzávalók:

eredeti:
20 dkg zabpehely

25 dkg reszelt sajt (nekem füstölt)

5 evőkanál liszt

3 evőkanál tejföl

2 tojás

1/3 csomag sütőpor

amit még tettem hozzá:

5 evőkanál kukorica liszt (a kekszekkel csodát tesz)

0,5 dl olaj (csak hogy jobban össze álljon)


3 kis csipet só

A hozzávalókból tésztát gyúrok és a hűtőben pihentetem legalább 1 órát. Gömböket formázok és a tenyeremmel elég vékonykára lapítom, minél vékonyabb annál ropogósabb lesz.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a kis köröket és arany sárgára sütöm kb 20 perc alatt, de érdemes rájuk nézni viszonylag gyakran nehogy oda kapjon!

recept innen: http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/05/zabpelyhes-sos-keksz-egeszseges-sos.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése