Hozzávalók:
eredeti:
20 dkg zabpehely
20 dkg zabpehely
25 dkg reszelt sajt (nekem füstölt)
5 evőkanál liszt
3 evőkanál tejföl
2 tojás
1/3 csomag sütőpor
amit még tettem hozzá:
5 evőkanál kukorica liszt (a kekszekkel csodát tesz)
0,5 dl olaj (csak hogy jobban össze álljon)
3 kis csipet só
A hozzávalókból tésztát gyúrok és a hűtőben pihentetem legalább 1 órát. Gömböket formázok és a tenyeremmel elég vékonykára lapítom, minél vékonyabb annál ropogósabb lesz.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem a kis köröket és arany sárgára sütöm kb 20 perc alatt, de érdemes rájuk nézni viszonylag gyakran nehogy oda kapjon!
recept innen: http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/05/zabpelyhes-sos-keksz-egeszseges-sos.html
recept innen: http://gyemantkonyha.blogspot.com/2010/05/zabpelyhes-sos-keksz-egeszseges-sos.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése